JWW-03 Dewmist Serenella Ch Dewmist Shaquille Ch Styal Silksilla Dewmist Dark Victory Dewmist Starlit Sky Dewmist Starcadia

Bildkollage på de hundar som var med på resan till Dotrmund.

 

Text & foto: Margaretha Hedman    
     

Efter månader av förberedelser var det äntligen dags för årets höjd-punkt, nämligen resan till Världs-utställningen i Dortmund.

En sista koll att  alla papper var  i ordning och fanns med.

Vi var sex personer som planerade att göra sällskap ner, AnnBritt och Ingvar Lavestedt, Henric Fryckstrand (vår uppfödare), Kerstin Eklund,  min man Börje och jag. Sex hundar fanns med. 

I Trelleborg hade AnnBritt ordnat med övernattning, men här fick vi lägga ner mycken möda innan vi lyckades komma åt våra nycklar i ett låst och kodat skåp. Efter denna start var det inte så dumt med en sen middag (medhavd hemifrån). 

Tidig morgon och så ner till färjan som skulle ta oss till Rostock. En underbar personal på färjan som på bästa sätt såg till våra hundar under hela  överfarten, som tog 3 timmar. 

Redan på eftermiddagen nådde vi Dortmund. Letade reda på  utställningshallen för att kolla in läget inför fredagen. Det visade sig att ringarna var belägna i  källarplanet i en av hallarna, vilket innebar att vi hade tak  men inga väggar. Skönt framför allt för hundarna med tanke på den värmebölja som rådde nere i Europa.

Nu gällde det att leta på hotellet som låg ute på landet och endast 10 min från utställningshallen. Ett underbart litet familjehotell i tyrolerstil som jag lyckats hitta ”på nätet”. Trevlig värdfamilj och framför allt ett hundvänligt hotell samt bra rastmöjligheter för hundarna.

Efter att vi installerat oss var det underbart att kunna njuta en god middag i hotellets trädgård. Tack Henric för den! 

 

 

Fredag morgon och dagen D!
Tidig frukost och redan strax efter sex på morgonen var vi på plats vid utställningshallen. En enda ingång, så det tog lite tid.

Tid tog det också för att få ut sina nummerlappar… sanslöst konstigt system då nummerlapparna till samtliga 383 golden lämnades ut i en ring. 

Golden bedömdes i fem ringar så det gällde att hålla koll på läget. Detta skötte dock Kerstin utmärkt! Något vi inte var vana vid hemifrån var att man inte väntade in varandra i ringarna. Därmed kom också Henric att få det tämligen svettigt under dagen!

Väl på plats träffade vi flera personer med andra Dewmist-hundar såsom Kathy Braeckman från Belgien som kom med D. Dorian Grey, Eva Hubikova från Tjeckien  med D. Darby´s Ranger (båda syskon till vår egen D. Dark Victory). Här fanns även Eszter Bardossy från Ungern med D. Diamonds Are Forever samt John Kuipers med D. Satellite (Serenellas bror).

En annan bekantskap var också Mieke Gerritsen från Holland som äger Xanthos Apple Jack (pappa till AnnBritts D. Starcadia).  

Efter en svettig dag kunde dock konstateras att den långa resan varit mödan värd och vi fick anledning skåla i champagne för de fina resultaten på alla våra hundar, inte minst Dewmist Serenella som erhöll juniorcertet och numera tituleras JWW-03. 

Även denna dag fick ett slut och efter en liten felkörning (för vissa) på väg tillbaka till hotellet avslutade vi dagen med en härlig middag och där samtliga var eniga om att detta måste vi göra om. Därefter somnade vi ovaggade… vissa vaknade inte ens trots årets åskväder på natten!

Dagen därpå var det så dags styra kosan norrut igen och med många minnen rikare.

 


Jag och Vicky framför hotellet där vi bodde.

 

 


Margaretha Hedman  - Prästängsvägen 14  - 711 72 Vedevåg   

Webmaster Ulrika Zetterfeldt © 2000 - 2005