Jack - min första hund

~ Välkomna till kennel Sheerline ~

Jag heter Margaretha Hedman och bor med min man Börje och våra hundar på en mindre ort i hjärtat av Bergslagen. Vi har haft hund sedan 1976 och Golden retriever sedan 1984.

Intresset för hundar har alltid funnits och att vi fastnade för fågelhundar kom nog egentligen an på att mina svärföräldrar hade Labrador och på den vägen är det.

Jag har varit aktiv inom Brukshundsklubbens Frövisektion, bl.a. som sekreterare i 6 år men även jobbat inom såväl utbildning, tävling samt utställningssektionerna. Är ut-utbildad ringsekreterare samt tävlingssekreterare och har gått uppfödarutbildning i Goldenklubbens regi samt exteriörkurs steg I.

I huset idag finns tre hundar. Läs mer om dom på deras respektive sida.

Ett annat stort intresse förutom hundar är fotografering.

Min första hund var en svart Labrador på 2,5 år som kom som omplaceringshund 1976. Hans namn var Black Jack och var efter Trippel Ch Kamrats Buse och Candy. Han var verkligen urtypen till en trofast Labrador och en underbar familjehund.

Nästa hund kom 1984 och det blev en Golden retrievertik - Lady - som hämtades från Trondheim i Norge. Vi gick lite kurser på Brukshundsklubben, tävlade en del och lyckades få första pris i Lydnad. Intresset för utställningar började vakna, dock först när hon blev veteran. Hon charmade alla och blev hela 13 år.


Lady


Kavat

Ännu en Labradorhane - LP Kavat - gjorde entré 1986. Han blev ingen utställningshund precis men en hund som det var roligt att jobba med. Tävlingsmässigt blev han "husses hund" och ett LP i Lydnad samt tävlade i Lägre klass sök, innan han blev sjuk och bara 7 år fick sluta sina dagar.

Därefter blev det 1994 en ny Labrador vid namn SVCh Grottbjörnens Barzec "Basse" efter Ch Novacroft Mixedspice och Grottbjörnens Micheri. Startade med att bli BIR-valp på SKK utställningen i Askersund och har som vuxen HP på utställning. Prövat på både lydnad, bruks samt viltspår och erhöll även championtiteln i viltspår. Tyvärr gick han bort allt för tidigt bara 8 år, men var den ”coolaste” hund vi haft.


Evita 3 månader

1997 kom Dewmist Seasprite “Evita” (Ch Stenbury Sea Chieftain - Ch Dewmist Shade of Pale). En liten ängel som kom och vände om, tyvärr blev hon bara 6 månader.

År 1998 gjorde en ny Golden entré. Denna gång en helt underbar hane vid namn SVCh Dewmist Sheer Gold "Garry". Han är efter Ch SV-97 Marjamez Masterpiece och Ch Dewmist Shade of Pale. Vi har gått jaktträningskurs, vilket har gett mersmak. Tränar lydnad, är utställd officiellt och är även han viltspårschampion.

En vinterdag år 2002 flyttade Dewmist Dark Victory, kallad "Vicky" hem till oss. Hon är efter Nord UCh Inassicas Song of Songs och undan Dewmist Divine Roses. En härlig tik med fart o fläkt i som älskar allt och alla. Hon är även  visad officiellt.

På försommaren 2004 flyttade Dewmist Sacharissa, kallad "Sackie" in hos oss. En tik som snabbt fann sig väl tillrätta med husets övriga hundar och har vintern 2006 haft sin första valpkull på kennel Dewmist.


Margaretha Hedman  - Prästängsvägen 14  - 711 72 Vedevåg  

Webmaster Ulrika Zetterfeldt © 2000 - 2005